Rondreis Zuid-Afrika

op safari
safari
accommodatie safari
boma
markt
truck
Tsitsikamma-forest-Storms-river-camp-6
aangepast busje
Excursie
excursie 2
Toegegeven, het is op het eerste zicht niet eenvoudig met een rolstoel op safari te gaan en het wondermooie Kaapstad en de wijnstreken te bezoeken.
We zijn hier echter de uitdaging aangegaan in samenwerking met Zuid-Afrika Reiscenter. Je plaatselijke tour verloopt op wieltjes.
 
We bieden twee mogelijkheden aan, enerzijds een groepsreis in Internationaal gezelschap (zoals hieronder beschreven) en anderzijds een reis op maat met Nederlandstalige begeleiding.
Voor beide mogelijkheden werken we met gespecialiseerde lokale organisaties. Beide reizen worden zo gebouwd om met rolstoelen vlot Zuid-Afrika te verkennen: speciale minibussen tot een speciaal omgebouwde truck met heflift voor rolstoelen. Natuurlijk zijn alle accommodaties aangepast en toegankelijk. Tijdens de vlucht is er speciale assistentie. 
Doelgroep
Actieve, gezonde mensen, die een stukje van de wereld willen zien en beleven, maar een rolstoel dienen te gebruiken. De gids is geen verzorger of verpleger dus voor personen die intense medische verzorging nodig hebben is deze trip spijtig genoeg niet geschikt.
Meer informatie over jouw reis op maat
Samen met onze lokale partner stellen we de perfecte Zuid-Afrika reis samen. Daarbij houden we rekening met al je wensen. Je kan je reis baseren op onderstaand programma van de groepsreis, maar je kan ook zelf samenstellen. Hier bieden we je onze kennis en ervaring aan om je daar genoeg wegwijs in te geven. Het pluspunt van deze formule is dat er Nederlandstalige begeleiding is inbegrepen.
Meer informatie over de groepsreis
De grootte van de groep is maximaal zeventien personen, gemiddeld twaalf. De grootte van de groep is afhankelijk van het aantal rolstoelgebruikers. Maar er zijn nooit meer dan zeventien deelnemers.
 
De reis is ingedeeld in twee delen. De eerste acht dagen zijn een  volwaardige groepsreis, met maaltijden en groepsuitstappen inbegrepen. Het tweede gedeelte, Kaapstad, is een individueel verblijf in het centraal gelegen hotel City Lodge of een aangepaste guesthouse, in kamer met ontbijt. Transfers en daguitstappen zijn wel inbegrepen.
Reisprogramma
Dag 1: Vlucht Brussel - Johannesburg
 
Dag 2: Johannesburg
Nog een hartig ontbijt op het vliegtuig waarna aankomst in Johannesburg. Speciale private transfer naar het hotel. Hierna wat vrije tijd om te bekomen van de vliegtuigreis. 
 
Dag 3: Krugerpark
Je wordt na het ontbijt opgehaald in uw hotel, voor de vrij lange rit oostwaarts richting Mpumalanga en Krugerpark. Lunch onderweg (inbegrepen). Langs Nelspruit gaat het verder langs de zuidkant het Krugerpark in. Overnachting in een restcamp in het Krugerpark (ofwel in kamergrote tent met echte bedden, ofwel in bungalow). Avondmaal en overnachting.
Dag 4: Krugerpark 
Ontbijt. De hele dag wordt besteed aan verkenning van het Krugerpark. Dit immense beschermde gebied is in zijn oorspronkelijke natuurlijke staat bewaard. In de echte Afrikaanse bush kan je het klein en groot wild observeren in hun natuurlijke omgeving. En hoeft het gezegd: je gaat steeds nieuwsgierig op zoek om de Big Five te spotten: olifanten, leeuwen, buffels, neushoorns en luipaarden.
Maar ook de talloze impala's, giraffen en ook vogels en reptielen zijn uitermate boeiend. Je logeert in één van de andere restcamps van het Krugerpark. Lunch en avondmaal inbegrepen.
Dag 5: Krugerpark
Ontbijt. Omdat er zoveel te bekijken en beleven valt, breng je ook deze tweede volle dag door in het Krugerpark. Gelegenheid te over om mooie foto's te maken. Lunch wordt onderweg genomen, bij één van de voorziene stopplaatsen. Je logeert in hetzelfde restcamp als de vorige dag. Avondmaal en overnachting restcamp krugerpark.
Dag 6, 7 en 8: privaat reservaat 
Ontbijt. Laatste tripje door Krugerpark. Verder naar een private game lodge buiten Krugerpark, waar je twee nachten zal verblijven. Hier vind je het zgn. "breeding project": Je kan er van zeer dichtbij de kleine Cheetahs bewonderen, en zelfs aanraken.
Het avonddiner in een aparte ervaring: je zit in de "boma", rond een vuurtje in de open lucht, onder de schitterende Afrikaanse sterrenhemel.
Verder kan je tijdens de twee dagen ook een bezoek aan de nabijgelegen Nyanai Cultural Village brengen (niet inbegrepen). Je maakt er kennis met de Shangaan-cultuur, hun levenswijze, hun maaltijden en culturele dansen.
3 x Overnachting in het Game Reserve.
Dag 9: natuurwonderen Mpumalanga - Kaapstad
Ontbijt. De Panormaroute zal je zeker bekoren. Je kan genieten van de schitterende uitzichtpunten van de Blyde Rivier Canyon. Terugrit naar Johannesburg. Vlucht naar Kaapstad. Transfer van Kaapstad-luchthaven naar het verblijf, voor overnachting in kamer met ontbijt (lunch en diner vandaag op eigen kosten).
Dag 10: Tafelberg & Signal Hill & City Center
Ontbijt. De gids pikt je op in het hotel en brengt je naar de Tafelberg. Verder ook bezoek aan Signal Hill en het City Center. Je wordt afgezet aan het hotel.
Vrije tijd en overnachting in City Lodge Waterfront B&B of het guesthouse.
Dag 11: Cape Point
Ontbijt. Vandaag staat Cape Point op het programma. De gids haalt je op aan het hotel. Je rijdt langs de mooie slingerende Chapmans Peak Drive via Houtbaai naar Kaap de Goede Hoop, "where the Oceans meet". Terugkeer langs Boulders Strand nabij Simonstown met zijn pinguïnkolonie. Dropoff aan het hotel of de B&B voor overnachting.
Dag 12: wijnlanden & Stellenbosch
Ontbijt. Per minibus en gids ontdek je de schitterende wijnstreek. Je gaat langs Stellenbosch, en op minstens twee wine-estates in de regio neem je deel aan het wijnproeven. Zo kan je kennis maken met de overheerlijke Kaapse wijntjes!
Overnachting City Lodge Waterfront b&b of het guesthouse
Dag 13: vrije tijd - naar London
Ontbijt. Vrije tijd voor shopping in de buurt of nog een terrasje aan de haven.
Late namiddag: transfer naar de luchthaven van Kaapstad. Nachtvlucht Kaapstad - London.
Dag 14: aankomst in Brussel
 
In Kaapstad kunnen uitstappen anders worden gecombineerd en is uitbreiding mogelijk.
 
Prijzen op aanvraag.

TEL +32 14 700 600

Herenthoutseweg 31 B - 2222 Wiekevorst

Zorgvakanties is onderdeel van WeTravel2, dé marktleider in vakanties voor personen met een beperking

WT2_logo.png